Om ett par dagar är det dags, nu till helgen går äntligen UFC 205 av stapeln, den största MMA-galan som någonsin har anordnats!

Startfält i världsklass

Galan i New York blir även den första MMA-galan som hålls i “The Big Apple”, efter att sporten blivit legaliserad i staten tidigare i år, något som UFCguiden var otroligt snabba med att rapportera om tidigare i år. Det är ett minst sagt stjärnspäckat startfält som kommer göra upp i oktagonen den här gången och vi bjuds på hela 4 mästare. Givetvis håller samtliga fighters absolut världsklass när det gäller ranking, sex återfinns på topp 3, två på topp 5, sex på topp 10 och tre på topp 15. Som ni förstår är den här galan historisk på otroligt många plan!

McGregor kan bli historisk

Förutom att det är den första galan som hålls i det mytomspunna Madison Square Garden (MSG), så är den stora snackisen såklart superfighten mellan fjäderviktsmästaren tillika trashtalk-kungen Conor McGregor (20-3) och lättviktsmästaren Eddie Alvarez (28-4). Skulle McGregor lyckas vinna över Alvarez skriver han historia genom att bli världsmästare i såväl fjädervikt som lättvikt, samtidigt. Något som ingen annan fighter har lyckats med tidigare!

Det råder inga som helst tvivel om att det här matchkortet är det starkaste i UFC’s historia,

Huvudkortet

  •  Titelmatch i lättvikt: (C) Eddie Alvarez vs. Conor McGregor (C FW)
  • Titelmatch i weltervikt: (C) Tyron Woodley vs. Stephen Thompson (2)
  • Titelmatch i kvinnlig stråvikt: (C) Joanna Jedrezejczyk vs. Karolina Kowalkiewicz (2)
  • Mellanvikt: (2) Chris Weidman vs. Yoel Romero (4)
  • Weltervikt: (6) Donald Cerrone vs. Kelvin Gastelum (5)
  • Kvinnlig bantamvikt: (1) Miesha Tate vs. Raquel Pennington (8)

Respektive fighters ranking återfinns inom parentes. Huvudkortet börjar 04:00