Det råder inget snack om att Ludogorets var revanschsugna efter det första mötet med Arsenal i Champions League-gruppspelet, ett möte som slutade hela 6-0 till Londonlaget.

Hemmalaget Ludogorets öppnade returmötet starkt och fick med sig både 1-0 och 2-0 innan matchen ens pågått i 15 minuter. Först stötte Jonathan Cafu in 1-0 på en frispark innan samme Cafu bjöd på ett riktigt konstnummer när han snurrade upp Arsenal-försvaret ordentligt, innan han serverade Claudiu Keserü en riktig macka och 2-0 var ett faktum.

Fick igång spelet tack vare assist-kungen

Det tog inte lång tid innan Arsenal hade samlat sig och kunde börja spela sitt egna spel. Blott 5 minuter efter Keserü’s 2-0 mål kom reduceringen, nyförvärvet Granit Xhaka blev frispelad av assist-kungen Mesut Özil och han hade inga problem med att placera bollen bakom Milan Borjan i Ludogorets-målet. Arsene Wenger’s mannar kunde sedan kvitterade genom den så på huvudet starke fransmannen Olivier Giroud i den 42:a minuten.
– Deras framfart i början av matchen tog oss helt på sängen, men när vi satte 2-2 visste jag att vi var på rätt väg, säger Arsenal-tränaren Arsene Wenger till Champions League TV efter matchen.

Özil stängde igen matchen – Årets snyggaste mål?

Resultatet såg ut att stå sig hela matchen ut, trots påtryckningar från bortalaget. Det skulle dröja ända till den 88:e minuten innan målet kom, och vilket mål det var! Den här gången var det dags för Mesut Özil att visa att han inte bara kan slå passningar av högsta klass, han kan även få storstjärnor som Ronaldo, Messi och Zlatan att se bleka ut. Frispelad från mittplan satte han fart mot en utrusande Milan Borjan. Med en enkel chipp över Borjan, följt av skottfinter som resulterade i att 2 försvarare fick både senap och ketchup på korven kunde han enkelt rulla in bollen i öppen kasse.
– Vi fick in ett mål precis innan slutet. Ludogorets fortsatte att pressa och spela riktigt bra i andra halvlek, det var helt klart svårare att möta dem här än hemma på Emirates, säger Wenger.

Tre poäng inkasserade för Arsenal och därmed är man klara för slutspel i årets upplaga av den finaste turneringen i fotbollsvärlden!

Se Mesut Özils drömmål här nedan: