Då var årets ligaspel avslutat. Här kommer en kort sammanfattning av vad som hänt det gångna året.

Ligan

Årets upplaga av Premier League bjöd på fantastik fotboll, spännande matcher och skrällar. Dock saknades en ganska avgörande faktor, det saknades guldstrid. Ett lag har varit överlägsna säsongen rakt igenom.

Manchester City var aldrig direkt hotat och har gjort en fantastisk säsong. De vann ligan på osannolika 100 poäng och hela 19 poäng fram för tvåan Manchester United.

Dock har man hittat mycket spänning på annat håll i ligan. Kampen om spel ute i Europa. Där Liverpool och Tottenham tog platserna bakom de båda Manchester lagen. Detta på bekostnad av Arsenal och Chelsea som hade räknat med plats i Champions League. Men nu istället blir det tränar byten och ett spännande transfer sommar.

Ett av årets största skrällar finner vi på sjunde plats i Burnley. Som har kämpat och krigat sig till en plats i Europa nästa år. De gjort en mycket bra säsong och överträffar förväntningarna som fanns.

Men också i botten av ligan har det varit spännande in i det sista. Southamton klarade sig med nöd och näppe kvar, på bekostnad av Swansea, Stoke och West Bromwich. Som inte kommer vara med i nästa års upplaga av Premier League.

Skytteligan

Här var det inte många som hade gissat att Liverpools egyptiska nya förvärv skulle ta hem skytteligan. Mohamed Salah gjorde hela 32 mål, vilket var två mer är Tottenhams målspruta Harry Kane.

Salah´s säsong har varit fantastisk. Han har tagit Liverpool till Champions League final och blivit utsedd till Årets spelare i Premier League. Det var ytterst nära att Salah knep Guldskon, som tilldelas hela Europas bästa målskytt. Endast Leo Messi i Barcelona lyckades med bedriften att göra fler mål än Salah i årets ligaspel.